ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Ξυλοκερατιδίου, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού των Καταπόλων. Δεδομένου ότι η Αμοργός χαρακτηρίζεται απο το μακρόστενο σχήμα της και το λιμάνι των Καταπόλων βρίσκεται στο κέντρο της, η διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας θα σας εξασφαλίζει την ευκολότερη πρόσβαση σε όλο το μήκος του νησιού. Μένοντας σε απόσταση έξι χιλιομέτρων απο την πανέμορφη Χώρα έχετε την επιλογή να κινηθείτε δυτικά ή ανατολικά και να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και τις παραλίες που κοσμούν κατά μήκος όλο το νησί. Την ίδια στιγμή δεν στερήστε την άμεση επαφή με την θάλασσα και τις πολλές επιλογές παραλιών που σας προσφέρει ο κόλπος των Καταπόλων. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το κατάλυμα, θα βρείτε μίνι μάρκετ, ταβέρνες, καφέ καθώς και την αφετηρία των λεωφορείων ,ταξί και καταστήματα με ενοικιαζόμενα αμάξια και σκούτερ.

 

 Ο Κόλπος των Καταπόλων

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΔΙ

 Συγκεκριμένα ο οικισμός του ξυλοκερατιδίου, που φιλοξενεί το ξενοδοχείο μας, έχει το προνόμιο να προστατεύεται απο τον βοριά, ενώ ο νοτιοδυτικός προσανατολισμός του μας χαρίζει, όλη την μέρα και όλες τις εποχές του χρόνου, τον πολύτιμο ήλιο μέχρι που οι βεράντες μας να βαφτούν απο τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. 

<  Οικισμός Ξυλοκερατίδι >

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 Η Αμοργός είναι προικισμένη με μια πλούσια άγρια βλάστηση ,αποτελούμενη απο θυμάρι, φίδες, φραγκοσυκιές αλλά και πολλά σπάνια φυτά και βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες. Όλα τα παραπάνω κρύβονται πίσω απο την υπέροχη μυρωδιά που εισπράττετε όταν φτάνετε άνοιξη στο νησί. 

< λουλούδια της Αμοργού >

Το σταθούρι ,ο άρτικας και η Αμοργιανή καμπανούλα είναι μερικά απο τα ξεχωριστά είδη που ευδοκιμούν στο νησί και που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε περπατώντας την άνοιξη τα μονοπάτια της Αμοργού. Όπως η χλωρίδα έτσι και η πανίδα της Αμοργού κρύβει τις εκπλήξεις της όλο τον χρόνο.   Σπιζαετοί , Αιγαιόγλαροι και Αγριοπερίστερα φωλιάζουν στις απόκρημνες πλαγιές του νησιού, ενώ συχνή είναι και η παρουσία της πέρδικας. Στις σπηλιές των ακτών βρίσκουν καταφύγιο φώκιες Monachus monachus.

<  Ανοιξη στο νησί >